Donington Park ziet toekomst zonnig in

Jorn (existenz)
Donington Park-directeur Simon Gillet ziet de toekomst zonnig in voor het circuit. In de aanloop naar de Britse Grand Prix in 2010 die er gehouden zal worden heeft het circuit al met diverse tegenslagen te maken gehad.

Er lopen diverse aanklachten tegen de directeur en het circuit is momenteel ook zijn racelicentie kwijt. Gillet verwacht echter donderdag de racelicentie terug te krijgen en gaat niet bij de pakken neer zitten.

"Ik weet zeker dat volgend jaar de Grand Prix van Groot-Brittannië hier op Donington Park zal plaats vinden. We zijn deze uitdaging aangegaan met de gedachte dat we alles op eigen benen konden regeling zonder hulp van de overheid of de bancaire sector. We hebben een plan waarmee wij het beoogde investeringsniveau kunnen bereiken. Dat plan hebben we altijd al gehad", aldus de directeur over de huidige situatie.

"Ik snap dat er twijfels zijn. Volgens mij is de beste manier om de renovatie te financieren een pond vragen aan iedereen die denkt dat wij de Grand Prix niet gaan houden. Dan krijgen we de verbouwing wel duizend keer gedekt. Britten zijn sceptisch, maar de mensen die er toe doen geloven dat het ons gaat lukken."