[GP3] Organisatie maakt nieuwe details bekend

Jorn (existenz)
In 2010 zal het nieuwe GP3-kampioenschap van start gaan. De organisatie heeft vandaag meer details over bekend gemaakt over deze nieuwe klasse.

De organisatoren hebben vandaag in een verklaring laten weten dat het ontwerp en de ontwikkeling van de auto volgens de planning verloopt. De auto, die door Dallara ontworpen wordt, bevat een 280 pk motor en is gebaseerd op een twee liter turbo en wordt gebouwd door Renault.

"We baseren de GP3-series op de succesvolle filosofie van de GP2-series: Maak een competitieve auto, zorg ervoor dat de kosten laag zijn, rij gelijk met de Formule 1-kalender en zorg voor een spectaculaire show", aldus GP3-directeur Bruno Michiel. "Ik ben blij om onze nieuwe partners te verwelkomen en ik ben er zeker van dat we een goede competitie gaan neerzetten, zoals we dat met de GP2 hebben gedaan in de afgelopen vier jaar."

Pirelli zal de banden gaan verzorgen voor het kampioenschap, waarmee het merk terugkeert naar de Formule-series. Pirelli Motorsport directeur Paul Hembery is zeer verheugd met de samenwerking: "Werken met hoogwaardige teams en toekomstige kampioenen is een grote uitdaging voor ons. Wij zullen al onze ervaring inzetten om een goede betrouwbare band neer te zetten die gebruikt kan worden op alle circuits onder alle omstandigheden."

Update:
De volledige technische specificaties van de auto zijn hier te vinden (Engels).