[GT] Uitslag Silverstone

Jorn (existenz)
Afgelopen weekend heeft op het circuit van Silverstone de eerste race plaatsgevonden van het FIA GT-kampioenschap 2009. De race werd gewonnen door het duo Karl Wendlinger en Ryan Sharp met hun K plus K Motorsports Saleen S7.

De Nederlanders in dit kampioenschap deden aardig mee tijdens de race. Xavier Maasen werd met teamgenoot Guillaume Moreau derde in hun Luc Alphand Aventures Corvette Z06 en het team van Mike Heezemans en Anthony Kumpen mistte net het podium door op de vierde plaats te eindigen in eenzelfde Corvette van het team PK-Carsport. Ook het DKR Engineering-team van Jos Menten deed het niet onaardig door op de zevende plaats te eindigen.

Een aantal safety carsituaties zorgden ervoor dat het een leuke race werd, waarbij op het scherpst van de snede gestreden werd. Het duo Wendlinger/Sharp ondervond hier echter weinig problemen van en werd nauwelijks bedreigd. Alleen het Vitphone Racing Team Maserati van Andrea Bertolini en Michael Bartels kon enigszins druk zetten.

In de GT2 klasse ging de zege naar de Prospeed Competition Porsche 997 GT3 RSR van Richard Westbrook en Emanuelle Collard. De volgende race zal over twee weken gereden worden op het circuit van Adria in Italië.