Play-offs lonken voor Feyenoord

Sjors (Sj0rSz)
Feyenoord kan zich volgend weekend alsnog voor de play-offs om Europees voetbal plaatsen. De Rotterdamse formatie zal dan wel gelijk moeten spelen tegen Roda JC. Hierdoor kan de ploeg uit Rotterdam-Zuid het dramatisch verlopen seizoen toch nog op een leuke manier afsluiten.

"We zullen niet de polonaise gaan lopen als we de play-offs halen, maar het is wel een goede prestatie," liet Giovanni van Bronckhorst in een reactie weten. "Als je in januari gezegd had dat we met nog één speeldag te gaan zevende zouden staan in de Eredivisie, had niemand je geloofd. Maar goed, met de zevende plek hebben we natuurlijk nog niets. In de play-offs heeft iedereen evenveel kans."

Niemand zal er meer aan twijfelen dat Feyenoord de play-offs zal halen. Tijdens de laatste speelronde nemen de Rotterdammers het namelijk op tegen Roda JC, dat inmiddels laatste staat. "Eigenlijk hadden we het karwei zondag al kunnen klaren, tegen FC Utrecht. In de slotfase verzuimden we 2-3 te maken en de partij op slot te gooien. Maar gezien de resultaten op de andere velden hebben we goede zaken gedaan, we zijn zelfs een plekje gestegen. Nu moeten we het afmaken tegen Roda. Zij moeten winnen om degradatie te ontlopen, dus het zal een duel met grote belangen worden," vervolgde Gio zijn verhaal.

Het is nog maar de vraag of Feyenoord aanstaande zondag over Jon Dahl Tomasson kan beschikken. De Deen liep zondag een blessure aan zijn enkel op. "Mijn enkel klapte een beetje dubbel, toen ik landde na een luchtduel," laat hij weten. "Maar ik kan nu echt nog niet zeggen hoe ernstig het is. Dat zien we de komende dagen wel, hopelijk valt het mee."