[NHL] Uitslag Red Wings - Ducks

Denny (nyny83)
De Anaheim Ducks hebben in een uitwedstrijd de serie tegen de Detroit Red Wings gelijk weten te trekken: 1-1. Pas in de derde overtime periode werd de winnende treffer gescoord. De veteraan Todd Marchant maakte hem en bracht de eindstand op 4-3.

Jonas Hiller was wederom in vorm deze wedstrijd. Waar hij in het begin moeizaam uit de startblokken kwam, maakte hij dat later in de wedstrijd en in de twee overtime periodes meer dan goed. Hij eindigde de wedstrijd met maar liefst 59 reddingen. Ryan Getzlaf maakte een goal en twee assists voor de Ducks en leidt nu het scoreklassement met dertien punten in de play-offs. Chris Pronger en Ryan Carter maakten de overige goals voor de Ducks.

Voor de Red Wings scoorden Brad Stuart, Mikael Samuelsson en Johan Franzen. Goalie Chris Osgood was goed voor 42 reddingen, maar moest wel vier goals toestaan. Wat verder nog opviel was de hoeveelheid speeltijd die Stuart kreeg: hij stond maar liefst 45 minuten op het ijs stond, evenals tegenstander Chris Pronger.

De eerste goal van de Red Wings, na zes minuten in de eerste periode, was een van de bizarste goals van dit seizoen. De puck stuiterde terug vanaf de boarding achter het doel, werd van richting veranderd door beide schaatsen van Stuart, vervolgens ook nog door de rechterschaats van Anaheim-verdediger James Wisniewski en ging vervolgens het doel in. Na een review werd de goal goedgekeurd omdat Stuart geen trappende beweging maakte met zijn schaatsen.

Getzlaf maakte twee minuten later de gelijkmaker. Hij scoorde uit zijn eigen rebound. Pronger bracht Anaheim 34 seconden later op voorsprong met een powerplay-goal uit een assist van Getzlaf. Samuelsson maakte nog in dezelfde periode gelijk met een backhand-schot in een counter-aanval. Ryan Carter bracht de Ducks weer op voorsprong na een krappe vijf minuten in de tweede periode. Een schot van Scott Niedermayer kwam terug van de boarding achter de goal, en Carter kon de rebound binnenschieten toen Osgood uit positie was.

In de derde periode domineerden de Red Wings echter, en werd uiteindelijk een verlenging afgedwongen. Johan Franzen scoorde na goed werk van Dan Cleary en Henrik Zetterberg achter het net van Hiller. Het slotakkoord was echter voor Anaheim, ondanks twee sterke overtime perioden van de Red Wings, waarin zij veel meer schoten op doel wisten te krijgen dan de Ducks.