[NHL] Uitslag Canucks - Blackhaws

Denny (nyny83)
De Chicago Blackhawks hebben de stand in de play-offserie tegen de Vancouver Canucks gelijk getrokken: 1-1. Chicago moest wederom van een achterstand terugkomen nadat Vancouver met 2-0 de kleedkamer in ging na de eerste periode, maar won met 6-3.

Verdedigers Sami Salo en Alexander Edler brachten de Canucks op voorsprong, beide in een powerplay-situatie. Patrick Sharp bracht Chicago echter weer volledig terug in de wedstrijd door twee keer te scoren in de tweede periode. In dezelfde periode maakte Dave Bolland zelfs nog de derde treffer voor de Blackhawks in een man-mindersituatie. Dit keer wisten de Blackhawks hun goede comeback wel af te maken: Patrick Kane scoorde na ruim vijf minuten in de derde periode. De laatste treffer voor de Blackhawks kwam op naam van Dave Bolland, die de puck in het lege net werkte. Vlak hiervoor maakte Henrik Sedin de wedstrijd nog even spannend door de 4-3 te scoren.

Patrick Sharp hoopt echter wel dat zijn team niet elke wedstrijd een achterstand goed hoeft te maken. "We hebben veel zelfvertrouwen als team en weten dat we ongeacht de score altijd terug kunnen komen in de wedstrijd, en dat hebben we vanavond weer laten zien. Maar tegen een team als Vancouver wil je niet te vaak met twee of drie goals achter komen: ze hebben een sterke verdediging en een van de beste goalies in de NHL."