[NHL] Uitslag Capitals - Penguins

Denny (nyny83)
De Washington Capitals hebben hun eerste wedstrijd in de play-offserie tegen de Pittsburgh Penguins gewonnen met 3-2. Waar het een strijd van de grote namen zou moeten worden stal rookie goalie Simeon Varlamov de show met 34 reddingen.

De mooiste redding was op een schot van Sidney Crosby laat in de tweede periode. Hij was uit positie, maar wist de puck nog net met zijn stick voor de lijn vandaan te halen. Een filmpje van de redding is hier te bekijken. "Ik had niet echt een andere optie, ik moest hem wel redden met mijn stick. Ik had gewoon een beetje mazzel." Deze redding leek het breekpunt voor de Washington Capitals, die het in deze tweede periode moeilijk hadden. Uiteindelijk werd vroeg in de derde periode de winnende treffer gemaakt door Tomas Fleischmann.

De goal van Fleischman was op een assist van Niklas Backstrom. Alexander Semin passte naar Niklas Backstrom terwijl Fleischmann richting het doel schaatste, tussen Brooks Orpik en Sergei Gonchar van de Penguins door. Orpik was de puck vervolgens kwijt, waardoor Gonchar ineens twee spelers tegenover zich had. Hij dook nog om de pass van Backstrom op Fleischmann te onderscheppen, maar was net te laat. Fleischmann lobte vervolgens de puck over de linkerschouder van Penguins-goalie Marc-Andre Fleury.

Het zag er echter in het begin van de wedstrijd niet naar uit dat de Capitals de eerste wedstrijd zouden gaan winnen. In de eerste tien minuten hadden de Penguins een 7-1 voordeel in schoten op doel en had Sidney Crosby de eerste goal al gemaakt. Na veertien minuten in de tweede periode maakte David Steckel echter de gelijkmaker. Drie minuten later bracht sterspeler Alexander Ovechkin de Capitals op voorsprong in een vijf tegen drie powerplay-situatie. Semin deed alsof hij ging schieten, maar passte naar Ovechkin, die in feite een leeg doel voor zich had en eenvoudig kon scoren. De 2-2 kwam op naam van verdediger Mark Eaton.