[NHL] Uitslag Penguins - Flyers

Denny (nyny83)
De Philadelphia Flyers hebben de serie tegen de Pittsburgh Penguins levend gehouden. Er werd in de thuis-arena van de Penguins met 3-0 gewonnen waardoor de stand in de serie op 3-2 in het voordeel van de Penguins komt. De Penguins speelden met name in de eerste periode veel beter, maar konden niet tot scoren komen.

Flyers-goalie Martin Biron speelde dan ook een goede wedstrijd. In de eerste periode kreeg hij al vijftien schoten te verwerken. In de tweede en derde kwamen daar in totaal nog dertien schoten bij. Marc-Andre Fleury had het een stuk lastiger aan de andere kant. Hoewel de Flyers tot slechts 25 schoten op doel kwamen, moest hij toch drie tegengoals toestaan.

De goals van de Flyers werden gemaakt door enforcer Arron Asham, Claude Giroux en Mike Knuble. De goal van Asham zorgde voor een belangrijke impuls voor de Flyers, die deze wedstrijd moesten winnen om nog kans te maken op de volgende ronde. Twee minuten na deze goal leek Evgeni Malkin echter nog de 1-1 te maken, maar de goal werd afgekeurd omdat hij de puck in het net geschopt zou hebben met de schaats, iets dat niet is toegestaan.