Ecclestone hekelt Britse regering

Peterselieman
Formule 1-baas Bernie Ecclestone vindt het een schande als de Britse regering niet bijspringt voor de Grand Prix van Groot-Brittannië in 2010. Gisteren werd bekend dat de licentiehouders van de race zijn aangeklaagd door de eigenaars van het circuit wegens betalingsachterstanden.

Ecclestone herhaalde in Bahrein nogmaals zijn dreigement dat als de zaak rond Donington Park niet opgelost wordt, de stekker uit de Britse GP gaat. "Als Donington het niet voor elkaar krijgt dan is het einde verhaal. Dan verlaten we Groot-Brittannië. We keren niet terug naar Silverstone. Zij hebben genoeg kansen gehad en ons niet geboden wat ze beloofd hebben."

"Het is schandalig dat de Britse regering nu geen hulp wil bieden. Ze spenderen miljarden aan de Olympische Spelen van Londen. Het enige wat ze hoeven doen om de race te redden, is een fractie van het bedrag er in te stoppen, 0,002%. Ik probeer te helpen met de geldzaken van de organisatie, maar wat zij echt nodig hebben is een investeerder. Dat is hun beste hoop om de race te redden."