Theissen: "FOTA wil meer tijd voor budgetlimiet"

Peterselieman
BMW Sauber-teambaas Mario Theissen denkt niet dat de FOTA in staat is om voor de meeting van de World Motor Sport Council volgende week te komen met een eenduidig advies over de budgetlimiet in de Formule 1. Deze moet volgend jaar in gaan om het racen aantrekkelijker te maken.

Ondanks de gestelde deadlines denkt Theissen niet dat de FOTA voor de Grand Prix van Spanje met een antwoord kan komen. Dan staat er weer een ontmoeting tussen de teambazen op het programma. "Ik denk dat het een goed idee is om terug te grijpen op het idee van een budgetlimiet, welke vorig jaar uitgebreid ter sprake is gekomen. Toen stonden we achter het plan en dat doen we nu nog steeds," aldus Theissen.

"Het belangrijkste issue is nog steeds om tot een akkoord te komen over het juiste bedrag, al moet ik er wel bij zeggen dat toen niet alle teams voor een budgetlimiet waren. En omdat het nu weer ter sprake komt, moeten we er serieus over nadenken en moeten we tot een akkoord komen over een limiet. Dat is wat we moeten doen, maar binnen 24 uur is dat onmogelijk."

Theissen wil dat een bedrag wordt vastgesteld dat voor zowel de kleinere als de grotere teams acceptabel is. Ook pleit de Duitser er voor om niet meteen de budgetten van de teams rigoureus terug te schroeven, maar dit geleidelijk te gaan doen.