Sobrino wint eerste etappe Castilla y Léon

Sjors (Sj0rSz)
Joaquín Sobrino heeft de eerste etappen van de Vuelta a Castilla y Léon op zijn naam geschreven. De renner van de Burgos Monumental-ploeg was in de massasprint sterker dan David Victoria en José Joquin Rojas Gil , die respectievelijk tweede en derde werden.

Hans Dekkers, die voor Garmin rijdt, kwam als zesde over de finish en is hiermee de hoogst geklasseerde Nederlander in de Spaanse etappekoers. Voorafgaand aan de start van de eerste rit werd overigens bekend gemaakt dat Tyler Hamilton niet in actie zou komen. De renner van Rock Racing heeft last van bronchitis, waardoor deelname aan deze wedstrijd niet verantwoord was.

Verder verloor de Vuelta a Castilla y Léon op de eerste dag al één van de publiekstrekkers. Lance Armstrong ging twintig kilometer voor de finish onderuit en werd direct daarna met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar concludeerde men dat de Amerikaan zijn sleutelbeen had gebroken.

Dinsdag gaat de Vuelta a Castilla y Léon over een lengte van 28 kilometer. De laatste etappe van de rittenkoers staat voor vrijdag op het programma.