[Upd] Armstrong breekt sleutelbeen

Sjors (Sj0rSz)
De Ronde van Castilla y León is alweer voorbij voor Lance Armstrong. De Amerikaan, die in dienst van Astana rijdt, ging twintig kilometer voor de finish onderuit en kon de etappe niet meer hervatten.

De zevenvoudig winnaar van de Tour de France kwam met zes andere renners in een greppel terecht. Armstrong is inmiddels met een ambulance naar een ziekenhuis in de omgeving gebracht. De ploegleiding van Astana vreest voor een gebroken sleutelbeen.

Update @ 16:57 uur:

Philippe Maertens, woordvoerder van Astana, heeft aan het Belgische Sporza laten weten dat Armstrong zijn sleutelbeen inderdaad heeft gebroken. Het is nog niet duidelijk wat de sportieve gevolgen voor de Amerikaan zijn, die in mei in de Giro d'Italia zal starten.

Update @ 19:53 uur:

Armstrong acht de kans klein dat hij in mei aan de start van de Giro d'Italia zal verschijnen. De artsen hebben de Amerikaan medegedeeld dat hij door zijn sleutelbeenbreuk vier tot zes weken niet in actie kan komen.

"Dit is me nooit eerder overkomen. Ik ben ontzettend teleurgesteld," liet de Amerikaan bij het verlaten van het ziekenhuis aan de aanwezige pers weten. "Ik voel me ellendig en ga nu eerst een paar dagen rusten."