Brys nieuwe trainer FC Den Bosch

Olga (Nuongirl)
Marc Brys is volgend seizoen de nieuwe trainer van FC Den Bosch. De Belgische oefenmeester heeft voor één seizoen getekend.

Brys (46) is nu nog trainer/coach van FC Eindhoven. "Uiteraard hebben we ook bij Eindhoven geďnformeerd naar Brys en bij iedereen is hij daar zeer geliefd. Hij is een hardwerkende en ambitieuze trainer, die zijn club goed weet te vertegenwoordigen. Ook heeft hij aangetoond goed om te kunnen gaan met de mogelijkheden en onmogelijkheden van een club", legt manager voetbalzaken van FC Den Bosch, Fred van der Hoorn, de keuze uit. "We waren met vijf kandidaat-trainers in gesprek en Brys heeft de filtering zeer goed doorstaan. Belangrijk vinden wij dat hij in het ‘wij’ denkt in plaats vanuit zijn eigen ik, hij is dus een echte ‘teamspeler’ en stelt immer het belang van zijn club voorop. Dat is uitermate belangrijk. Brys wil hogerop, sámen met FC Den Bosch."

Als speler kwam Brys achtereenvolgens uit voor Beerschot VAV, KFCO Wilrijk, SC Merksen, nogmaals KFCO Wilrijk en SC Willebroek. Als trainer begon Brys bij Delta Londerzeel. Daarna trainde hij Berchem Sport die hij van de vierde klasse naar de tweede klasse loodste. Bij Germinal Beerschot was hij vervolgens twee jaar trainer. Met die club won hij in 2005 de beker van België. Na een half jaar KMSK Deinze keerde hij terug bij Germinal Beerschot. Vervolgens ging Brys aan de slag bij Excelsior Moeskroen. Afgelopen zomer maakte hij als trainer de overstap naar Nederland. Dit seizoen traint hij FC Eindhoven.

Bij FC Den Bosch maken Fred van der Hoorn, Jan van Grinsven en Arnold Scholten als interim-trainers het huidige seizoen af. Zij vervingen Theo Bos die naar Vitesse vertrok.