[NBA] Houston won Texas klassieker

Ermin (TheClown1)
De Houston Rockets boekten een belangrijke winst op rivaal San Antonio Spurs. Beide teams zijn actief in de South West division van de Western Conference en strijden om de tweede plaats in de play-offs. Houston ging naar huis met een 87-85 overwinning.

De Rockets moeten nog steeds spelen zonder Tracy McGrady, waardoor Ron Artest al een lange tijd is doorgeschoven naar de shooting guard positie. Artest was de topscorer van de Rockets met 24 punten. Luis Scola speelde een denderde wedstrijd als power foward. Hij scoorde negentien punten en pakte zeventien rebounds. De Chinees Yao Ming, de langste speler in de NBA, scoorde slechts dertien punten en pakte acht rebounds.

De Spurs missen de Argentijn Manu Ginobili en vervanger Michael Finley had weinig in te brengen in het offensieve gedeelte. Finley kon in 25 minuten speeltijd geen punten scoren en pakte slechts vier rebounds. Tim Duncan is de man waar de Spurs altijd op kunnen rekenen. De grote power forward/center scoorde 23 punten. De Fransman Tony Parker was goed voor 22 punten en twaalf assists maar uiteindelijk gingen de Rockets met de overwinning naar huis.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
San Antonio SpursHouston Rockets85-87
New Orleans HornetsWashington Wizards99-89
New Jersey NetsCleveland Cavaliers88-96
Philadelphia SixersSacramento Kings112-100
Toronto RaptorsLos Angeles Clippers100-76
Minnesota TimberwolvesOklahoma City Thunder90-97
Miami HeatDetroit Pistons101-96