Volvo Ocean Race van start

Stefan (sportfreak)
In het Spaanse Alicante is vandaag de Volvo Ocean Race van start gegaan. Acht boten vertrokken vandaag voor de eerste etappe van de grootste zeilrace ter wereld richting Kaapstad.

Aan de reis om de wereld van 37.025 nautische mijlen, ruim 68.500 kilometer, doen acht boten met elk elf bemanningleden mee. Een Nederlandse boot, Team Delta Lloyd, en drie Nederlandse zeilers doen aan dit evenement mee. Hieronder de Nederlandse schipper Bouwe Bekking met zijn Spaanse Telefonica Blue-team.

De wedstrijd bestaat uit tien etappes, de finish van de eerste in Kaapstand is omstreeks 3 november. De boten doen daarna achtereenvolgens het Indiase Kochi, Singapore, de olympische zeilstad Qingdao, Rio de Janeiro, Boston, het Ierse Galway, Marstrand in Noorwegen en Stockholm aan. De race eindigt eind juni volgend jaar in Sint Petersburg.

Tussen de etappes door worden in de diverse steden 'in port races' gehouden. De eerste daarvan was afgelopen week al in Alicante en werd gewonnen door het Spaanse Telefonica Blue-team.