AZ stelt nieuwe techniektrainer aan

Michel (methodmich)
AZ heeft een nieuwe techniektrainer aangesteld. Barendrechter Cock van Dijk gaat vanaf maandag aan de slag in Alkmaar en vervangt daarmee Chris Kronshorst, die door Co Adriaanse naar Oostenrijk werd gehaald.

Van Dijk was werkzaam als hoofd opleidingen bij zaterdaghoofdklasser Barendrecht. Hij zou die functie per 1 januari neerleggen, maar het bestuur besloot de samenwerking eerder te beëindigen. Van Dijk werkte eerder bij CVV, TOGB, Feyenoord en DHC. Hij deed dit altijd via de Wiel Coerver-methode. In Alkmaar krijgt Van Dijk in eerste instantie drie maanden de kans zich te bewijzen. Als de Barendrechter hierin slaagt, dan zal hij een vast dienstverband krijgen.

Van Dijk, die enkele jaren terug al eens een DVD met techniektraining voor voetbaltrainers maakte, toont zich opgetogen over de kans: "Vier, vijf weken geleden kreeg ik een telefoontje van Aloys Wijnker, hoofd jeugdopleiding van AZ, of ik interesse had om techniektrainer in Alkmaar te worden. Daarna heb ik een demonstratietraining bij AZ gegeven en een gesprek gehad met Marcel Brands. De komende drie maanden ga ik een paar keer per week jeugd in Alkmaar trainen en een paar keer de trainers bijscholen. Als dat wederzijds bevalt, is de bedoeling mijn werkzaamheden in januari een stuk uit te breiden en spelers intensiever te gaan trainen." Bovendien is hij ervan overtuigd iets toe te kunnen voegen aan het profvoetbal: "Ook bij de profs is er heel veel te doen en een wereld te winnen. Mijn uitdaging ligt er natuurlijk ook in om dat te bewijzen."