Publiek grote winnaar bij Tilburg - Amsterdam

Sally (Tessa)
In Tilburg was het publiek de grote winnaar, met de 'korfbaluitslag' 4-6 als eindresultaat en de drie punten voor de runner up van vorig jaar. Amsterdam-coach Sjoerd Marijne zag een "slordig Amsterdam", dat telkens voorsprong nam, maar ook elke keer Tilburg knap langszij zag komen.

"Het leek misschien heel spannend, maar ik had wel elke keer het gevoel dat wij weer gingen scoren als Tilburg gelijk maakte. Het was van onze kant een typische 'tachtig procent'-wedstrijd, zoals ik dat noem. We waren niet honderd procent geconcentreerd, maar als het moest werd er door ons gas gegeven. Kijk, de eerste competitiewedstrijd is gewoon heel belangrijk, dus ik heb de jongens ook verteld, dat we vandaag niet mooi hoefden te spelen, maar dat we alleen maar moesten winnen," aldus Marijne.

Teun Rohof, die de 1-0 en de 6-4 voor zijn rekening nam middels velddoelpunten, zag vooral dat Tilburg te gemakkelijk door de verdediging van de Amsterdammers liep: "Aanvallend speelden we vandaag goed, maar verdedigend was het allemaal een beetje rommelig. Het stond positioneel nog niet zo lekker. We hadden net in de rust bij 3-4 afspraken gemaakt over dat we compacter zouden spelen, maar toen maakte Tilburg net vijf minuten na de rust de 4-4, dus dat moet volgende keer beter."

De vraag of het opmerkelijk is, dat Rohof twee keer een velddoelpunt scoorde en Taeke Taekema maar één keer en Amsterdam toch nog zes doelpunten maakte, wordt door Rohof afgewezen. "Het is altijd hetzelfde commentaar over dat we te afhankelijk zijn van de corner van Taeke, maar het maakt toch niet uit wie er scoort, als we maar winnen. En vorig seizoen had ik er ook negen gescoord, dus ik vind het geen relevante discussie."

Marijne vindt wel dat zijn ploeg verdiend heeft gewonnen. "Tilburg heeft het vandaag hartstikke goed gedaan en het publiek heeft ook genoten, maar ik denk wel dat er een verschil van kwaliteit is tussen deze twee ploegen en ik denk dat daarom iedereen wel vrede heeft met deze uitslag."

Coach Siegfried Aikman van Tilburg zag een hele andere wedstrijd, waarin Tilburg volgens de coach op 4-4 bestolen werd door de arbitrale leiding. "Tien minuten voor tijd staat het nog 4-4 en krijgt Don Prins de bal op zijn eigen voet, maar krijgt Amsterdam een strafcorner mee. En die gaat er dan in, maar onterechte strafcorners gaan er bij hockey altijd in. Wij missen daarna twee riante kansen, dus ik voel me daar nu erg gefrustreerd over, maar het is niet anders. Ik was wel tevreden over het spel van onze ploeg."