Teams testen opnieuw met slicks

Ermin (TheClown1)
De vierdaagse testsessie op het circuit de Catalunya begint vandaag. Bridgestone zal een aantal sets profielloze slicks aanbieden aan de teams. De testkilometers zijn onbegrensd op deze slicks.

Mede hierdoor wordt het een drukke week in Barcelona, omdat de FIA heeft besloten dat de testkilometers die op deze slicks worden gereden, niet mee tellen voor het totaal aantal testkilometers dat de teams mogen maken. Het blijft onzeker of de slicks volgend seizoen ook daadwerkelijk terugkeren. Super Aguri zal niet gaan testen in Barcelona, door het feit dat de onderhandelingen met de nieuwe investeerder Magma Groep nog niet afgerond zijn.

Scuderia Toro Rosso zal alleen op de laatste twee dagen testen. Het team zal de nieuwe STR3 gaan testen, maar omdat er niet voldoende onderdelen zijn, zal het testen beperkt worden tot de woensdag en donderdag. Het team zal de komende Grand Prix van Spanje nog met de oude auto rijden. De verwachting is dat de STR3 vanaf Turkije raceklaar is. Honda zal het nieuwe aerodynamisch pakket testen, terwijl Force India ook een aantal nieuwe snufjes heeft aangekondigd.