Alonso sloopt versnellingsbak

Sally (Tessa)
Fernando Alonso heeft in de tweede vrije training vandaag zijn versnellingsbak gesloopt. Toch was de Spanjaard nipt sneller dan teamgenoot Nelson Piquet jr., namelijk drie duizendsten van een seconde. Ze werden veertiende en vijftiende.

"In de tweede training kreeg ik een probleem met mijn versnellingsbak, waardoor mijn programma een beetje in de war werd geschopt. Toch hebben we aan het einde van de dag nog interessante informatie kunnen verzamelen, met het oog op de kwalificatie. We moeten de data nu gaan bekijken en het maximale halen uit de derde training," aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Pat Symonds, hoofdingenieur van Renault, zei het volgende over Alonso's problemen: "Door een probleem met de versnellingsbak kon Fernando niet over de tweede versnelling beschikken. Dat is vooral op het circuit van Sepang erg lastig. We besloten om verder te rijden met dit probleem om te kijken wat er zou gebeuren. Aan het einde van de test hield de bak er helemaal mee op."

Doordat de versnellingsbak op vrijdag stuk gegaan is, volgt er bij een vervanging geen straf voor de Spanjaard. Alleen als op zaterdag of zondag de versnellingsbak vervangen wordt, is de straf vijf plaatsen op de grid teruggezet worden.