'Button verlengt contract'

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Jenson Button gaat zijn contract met Honda met drie jaar verlengen. Dat meldde Honda-directeur Nick Fry op ITV, een Britse TV-zender.

"Onze relatie met Jenson en zijn management is van topniveau. Hij heeft een belangrijke bijdrage aan de groei van het team en de mensen die we hebben weten te verzamelen. Hij kijkt natuurlijk ook naar de toekomst en ons doel is om hem wereldkampioen te maken. Jenson en Honda passen erg goed bij elkaar," aldus Fry.

Ondanks een dramatisch 2007 wil Button dus graag in dienst van de Japanse renstal blijven. In 2003 kwam de Brit naar BAR, wat in 2006 onder de naam Honda F1 verder ging. Honda is ook erg tevreden over de 28-jarige coureur zo benadrukt Fry. "Jenson wordt elk jaar beter. Vorig jaar was misschien moeilijk voor ons, maar hij bleef zich als persoon en coureur ontwikkelen. Hij is zeker iemand die we voor een langere periode aan ons willen binden. De deal zal waarschijnlijk ergens later in dit jaar beklonken worden. We hebben geen haast. De relatie is goed, dus we kunnen de tijd nemen."