Briatore: "Komst Alonso voor 60 procent zeker"

vw_caddy
Renault gaat het volgende seizoen met een gewijzigde line-up starten in de Formule 1. Of Fernando Alonso daaraan wordt toegevoegd is nog steeds de vraag, maar volgens teambaas Flavio Briatore is de kans dat de Spanjaard komt ongeveer zestig procent.

Het Franse team is één van de weinige teams die hun rijders voor volgend jaar nog niet bevestigd hebben. "Renault zal volgend jaar andere coureurs hebben," aldus Briatore. "Het is voor zestig procent zeker dat Fernando Alonso weer bij ons terugkomt. Tussen morgen en overmorgen zal er een beslissing komen. De keuze ligt bij Alonso en hij kent ons. Vorig seizoen maakte hij een fout om bij McLaren te gaan rijden. In deze fase denkt hij aan alles behalve aan het geld en zijn salaris. Hij wil rijden."

Volgens de media moet de terugkomst van Alonso bij Renault een koud kunstje zijn, maar Briatore betwijfelt dat. "Het is niet makkelijk om eerst met elkaar in zee te gaan, vervolgens van elkaar te gaan scheiden en daarna weer samen verder te gaan. Het team en Alonso hebben de intentie om een oplossing te vinden, dat moet deze week gaan gebeuren."

Volgens de laatste geruchten zou naast Fernando Alonso de huidig Renault-testcoureur Nelson Piquet jr. gaan rijden, wat zou betekenen dat Giancarlo Fisichella op zoek kan gaan naar een nieuwe werkgever. Voor Heikki Kovalainen zou dan een plek vrij zijn bij McLaren Mercedes.