Ecclestone dreigt uit Formule 1 te stappen

Gerard (RedFever007)
Mocht de FIA aanstaande donderdag besluiten om de behaalde punten van BMW-Sauber en Williams in Brazilië te ontnemen, dan denkt Bernie Ecclestone er serieus over de F1 te verlaten.

Hoewel Ecclestone zelf niet verwacht dat de punten zullen worden afgenomen, zou de Engelsman het bedrog vinden als Kimi Räikkönen op die manier de wereldtitel zou verliezen. ”Als er iemand vindt dat dit het beste is voor de Formule 1, dan ga ik serieus nadenken over mijn afscheid", zo verklaarde Ecclestone tegenover The Times.

"En als dit wel gebeurt, dan hoeft er naar mening niets te worden veranderd in de rangschikking", zo vervolgt de F1-baas. Beide teams zouden met de brandstof gesjoemeld hebben en daarom heeft McLaren beroep aangetekend tegen de beslissing om de twee teams niet te diskwalificeren. "McLaren heeft in hetzelfde weekend een extra set banden gebruikt, wat niet had gemogen. Als ze gelijk krijgen in het hoger beroep, dan kan McLaren net zo makkelijk gestraft worden voor hun overtreding van de regels."

De FIA kan het beste de hele zaak laten rusten, zo zegt Ecclestone. Het hoger beroep zou McLaren moeten intrekken. "Ik denk ook niet dat teambaas Ron Dennis echt de intentie heeft om deze zaak door te zetten", aldus Ecclestone. Het hoger beroep draait om de temperatuur van de brandstof van de auto’s van Robert Kubica Nick Heidfeld en Nico Rosberg. De drie coureurs moeten, als het aan McLaren ligt, uit de eindstand van de GP van Brazilië worden genomen. De FIA besloot de twee teams niet te straffen wegens gebrek aan bewijs, de Engelse renstal ging daartegen in beroep.