Adriaanse: "Ajax moet Van Gaal halen"

Sjors (Sj0rSz)
Co Adriaanse is van mening dat Louis van Gaal favoriet is om de nieuwe trainer van Ajax te worden. Dit is te lezen in de nieuwe Elf Voetbal. Momenteel fungeert Adri Koster als interim-trainer bij de Amsterdammers.

Adriaanse was in het verleden ook hoofdtrainer van Ajax en denkt dat de club het moeilijk gaat krijgen met de zoektocht naar een opvolger voor Henk ten Cate. "Of ik een shortlist van kandidaten kan maken? Ja hoor: Louis van Gaal staat bovenaan en dan komt er een hele tijd niets."

De voormalig trainer van onder andere AZ en Ajax wilde niet in gaan op de vraag of hij zelf ook kanshebber zou zijn. "Voorzitter John Jaakke zei nog niet zolang geleden dat ik het zeker niet word, omdat ik een gepasseerd station ben. Dat was niet zo diplomatiek en niet zo vleiend van hem. Ik zit toch niet in het bejaardentehuis? Bovendien moet een voorzitter zich niet bemoeien met het aanstellen van een hoofdtrainer. Dat moet de taak van de technisch directeur zijn."

Adriaanse geeft overigens toe kennis te hebben van de problemen van Ajax. Hiermee lijkt hij te solliciteren naar de vacante functie van trainer. "Ik heb er in totaal zes jaar op allerlei posities gewerkt. Ik ken de mensen en weet wat ze wel en niet kunnen. Ik ken de mentaliteit en het gedachtegoed van de club. En Martin van Geel en ik kunnen het prima met elkaar vinden. We erkennen elkaars kwaliteiten."