A1GP op Zandvoort nu definitief

Wouter (ziggyziggyziggy)
Zandvoort zal ook dit jaar de opener van het A1GP-seizoen zijn. Dat is vandaag bevestigd door de organisatie van A1 Grand Prix.

Het was nog steeds niet helemaal duidelijk of de A1GP-serie terug zou keren naar het Noordhollandse circuit, onder andere vanwege een beperking van het aantal geluidsdagen van Zandvoort. Nu is de kogel door de kerk en gaan morgen de kaarten voor het raceweekend van 28 t/m 30 september in de verkoop. Prijzen variëren van vijftien euro voor een duinkaart op zondag tot honderdvijftig euro voor de duurste kaarten voor het hele weekend. Op de vrijdag zal geen entree worden geheven.

Jan Lammers, seat holder van het Nederlandse A1GP-team, is blij met de bevestiging. "Afgelopen jaar overtreffen zal moeilijk worden, maar laten we hopen dat we die races in elk geval kunnen evenaren voor opnieuw een gedenkwaardige seizoensopener," aldus de oud-coureur. "De eerste A1GP op Zandvoort was een prima showcase voor A1GP en bevatte alles waar de World Cup of Motorsport om draait: mooie races, een overweldigende sfeer en uitgebreide media-aandacht."