[Upd]Handelsrechtbank geeft Unibet toch startrecht

Olga (Nuongirl)
De Handelsrechtbank in het Belgische Luik heeft Unibet.com toch startrecht gegeven voor de klassiekers Waalse Pijl van vandaag en Luik-Bastenaken-Luik (zondag). Gisteren verloor de Zweeds/Belgische Tour-ploeg nog een kort geding dat het tegen het Franse organisatiebureau ASO had aangespannen.

Als de ASO de ploeg niet alsnog toelaat moeten ze volgens de Handelsrechter een dwangsom van 5 miljoen euro per wedstrijd betalen.

Unibet is het voornaamste slachtoffer van een conflict over de ProTour tussen de internationale wielrenunie UCI en ASO, dat tevens de Tour de France organiseert. De UCI gaf Unibet als negentiende formatie een ProTour-licentie, maar ASO hield vast aan achttien ploegen en het recht om zelf de wildcards te verdelen.

Update 12.00

Unibet toch niet van start

Ondanks de uitspraak van de handelsrechter in Brussel is Unibet.com niet van start gegaan in de Waalse Pijl. De organisator van de koers, de ASO, verleende geen toestemming aan de wielerploeg.

De ASO gaat daarmee lijnrecht in tegen de uitspraak die de handelsrechtbank dinsdag deed. De ASO riskeert een dwangsom van maar liefst vijf miljoen euro die geld voor zowel de Waalse Pijl als Luik-Batenaken-Luik (zondag).