Massa heeft vertrouwen in langere wielbasis

Sander (sanger)
Felipe Massa is er van overtuigd dat Ferrari de juiste keuze heeft gemaakt om de wielbasis van de F2007 te verlengen. Dit in tegenstelling tot de overige teams, die de wielbasis juist hebben ingekort. Massa vertrouwt blindelings op de ontwerpers van het Italiaanse team.

Al snel gingen de geruchten dat Ferrari voorkennis had over de Bridgestone-banden. Want waarom zou Ferrari anders als enige team besluiten om de wielbasis te verlengen. De andere teams kozen juist voor inkorten van de wielbasis omdat de verwachting is dat de banden veel rubber zullen verliezen in de lange stints. De verlenging valt echter wel mee. De Ferrari van vorig seizoen, de 248 F1, had juist een relatief korte wielbasis. De verwachting is dat een langere wielbasis zal leiden tot een aërodynamisch voordeel.

Felipe Massa heeft op zijn website gereageerd op alle speculaties en geruchten die de ronde deden over de nieuwe Ferrari-bolide: "Voordat we begonnen aan de wintertests hadden veel mensen commentaar op onze nieuwe wagen, zeiden dat hij heel anders leek dan de rest en ze vroegen zich af of we iets verkeerd hadden gedaan. Maar het is niet belangrijk wat mensen buiten het team zeggen. Wat wel belangrijk is, is wat we presteren op het circuit."

De Braziliaan is uiterst positief over de ontwerpers van de F2007: "De nieuwe auto is gebouwd door dezelfde mensen die ook de 248 F1 hebben geproduceerd, zij weten heus wel wat ze doen. Net alsof de ontwerpafdeling in een paar weken tijd vergeet hoe je een auto ontwerpt. Als de wagen anders lijkt dan die van vorig seizoen, dan is dat omdat wij overtuigd zijn dat dit de betere oplossing is."

Ook is Massa blij met de vooruitgang die het team tot op heden heeft geboekt in Barcelona: "Op dit moment, met nog maar twee tests in Bahrein te gaan, lijkt het er bij Ferrari op dat we op de goede weg zitten. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk kilometers te rijden om de nieuwe elementen te begrijpen. We kennen een gelijk lopende vooruitgang sinds de eerste test van de wagen en ik denk dat de verbeteringen er gelijk al tijdens de eerste race op kunnen. Net als de meeste teams zal de wagen die we deze winter hebben gebruikt een aantal veranderingen ondergaan voordat hij te zien is op de grid in Albert Park in Melbourne. Op dit moment ziet het er positief uit."