Uitslag FC Kopenhagen - Ajax

Gerard (RedFever007)
Ajax nam het in hun eerste duel om een plekje in de Champions League op tegen FC Kopenhagen. In eigen huis wisten de Denen niet te winnen, Ajax was met 2-1 te sterk. De wedstrijd was er één om snel te vergeten maar de uitslag deed veel goed voor de Amsterdammers.

De Deense kampioen begon voortvarend tegen de Ajax. Vrijwel elk duel werd gewonnen en bijna alle gevaar kwam van Kopenhagen. De grootste kansen waren dan ook voor Allback en Berglund, zij misten echter. Toch was het Ajax dat op voorsprong kwam. Klaas Jan Huntelaar bracht de Amsterdammers, na een rake kopbal, het eerste doelpunt. Vooraf aan het doelpunt was een vrij trap van Sneijder de aanleiding geweest waaruit Huntelaar scoorde.

Voor rust was het ook al weer 1-1, na slecht verdedigen aan de zijde van Ajax was het Hangeland die de gelijkmaker achter Stekelenburg prikte.

De beste kans in de tweede helft was voor de Ajacieden en kwam van de voet van Gabri. Na een corner was het slecht wegwerken in de Deense defensie waarna Gabri van ver kon schieten. Zijn schot ging echter over. Enkele minuten later was het aan de andere kant zeer gevaarlijk, een indraaiende corner van Linderoth belandde op de tweede paal.
Na in totaal een uur gespeeld te hebben in Kopenhagen was het de thuisploeg die meer verdiende dan een 1-1. Ajax, dat nog nauwelijks gevaarlijk was geweest in de tweede helft op twee vrije trappen na, kon weinig uitrichten. Even later was het Gronkjaer die vanaf de zestien meter-lijn voorlangs het doel van Stekelenburg schoot, Allback kon de bal niet beroeren.

Ajax had ook nog enkele kansen. Echt uitgespeelde kansen waren het niet waardoor de defensie van Kopenhagen nauwelijks in de problemen kwam. Wie anders dan Klaas Jan Huntelaar bracht Ajax echter zes minuten voor tijd alsnog op voorsprong. Na een voorzet vanaf de rechterkant werd de bal van richting veranderd door Rosenberg waarna de bal voor de voeten van Huntelaar kwam. De spits, die verder de hele tweede helft onzichtbaar was, rondde koelbloedig af.

In de blessuretijd was het Allback nog die de 2-2 op de sloffen had, hij kon het verdiende doelpunt echter niet op de borden zetten. Het verdere slotoffensief van FC Kopenhagen leverde uiteindelijk niets meer op waardoor Ajax zeer goede zaken doet om de Champions League te bereiken.