Ochtendoverzicht EK atletiek Dag 3

Pieter (Falco)
Tijdens de ochtendsessie op de derde dag van het EK atletiek stonden maar vier onderdelen op het programma. Wel kwamen er vijf Nederlanders in actie.

Europees recordhouder Simon Vroemen maakte zijn favorietenrol waar op de 3000 meter steeple chase door zijn serie te winnen. Gedurende de halve finale liep hij in de voorste gelederen, waarna hij in de laatste ronde soeverein aan kop ging. Snel was deze halve finale echter niet. Maar liefst zeven anderen waren in de andere halve finale sneller dan 8:29.62, de tijd waarin Vroemen zijn serie won.

Op de 200 meter kwamen maar liefst drie Nederlanders in actie. Caimin Douglas kende een lastige kwalificatie. Met een start in de binnenbaan werd hij moeizaam vierde in een tijd van 20.97. Guus Hoogmoed had het iets gemakkelijker. Beheersd rende hij in zijn serie naar een derde plaats (20.93). Patrick van Luijk kon zich niet bij de beste vier plaatsen van zijn serie. Toch zal ook hij vanavond te zien zijn in de volgende kwalificatieronde. De tijd van 21.05 was voldoende voor hem om zich bij de tijdsnelsten te scharen.

Voor polstokhoogspringster Rianna Gallart zit het toernooi al weer op. De jonge Nederlandse kwam niet verder dan een hoogte van 4 meter, waar minstens 4 meter 30 gesprongen had moeten worden om zich te kwalificeren voor de finale. Vanavond vinden er acht finales plaats, waar onder meer Wilbert Pennings uitkomt bij het hoogspringen.