PSV weigert eerste bod op Ooijer

Olga (Nuongirl)

PSV heeft een eerste bod van Blackburn Rovers op André Ooijer afgewezen. De kans is echter toch groot dat de Eindhovenaren de ervaren verdediger op korte termijn kwijtraakt.

Ooijer zelf heeft er namelijk wel oren naar om naar Engeland te verhuizen. "Ik heb de club kenbaar gemaakt dat ik naar Blackburn Rovers wil. Als ik nog ooit in het buitenland wil spelen, moet ik dat nu doen."

Vandaag onderhandelen PSV en Blackburn Rovers verder. Ooijer zelf is er in principe uit met Blackburn over een contract voor twee jaar, en hij rekent op medewerking van PSV. "De club had me vorig jaar al verkocht aan Schalke 04. Alleen omdat ik zelf niet rondkwam met Schalke ging de transfer toen niet door."

De contractverlenging waar PSV en Ooijer maandenlang over in onderhandeling waren, is in elk geval van de baan, erkent ook Stan Valckx, technisch manager van PSV. "Dat lijkt een gepasseerd station te zijn".

"We zijn er samen gewoon niet uitgekomen. En toen kwam Blackburn Rovers op mijn pad. Het lijkt me schitterend om in de Premier League te spelen, Blackburn Rovers speelt bovendien Europees voetbal en ook financieel is het aantrekkelijk," aldus Ooijer.