Van den Herik steunt zijn trainer

Olga (Nuongirl)
De voorzitter van Feyenoord, Jorien van den Herik, heeft verklaard dat hij achter zijn trainer Ruud Gullit staat. "Ruud heeft dit seizoen niet alle steun gehad waar hij als Feyenoord trainer recht op heeft."

"Wij moeten binnen de club de voorwaarden scheppen, waaronder hij perfect met Feyenoord kan presteren. Daarom is de club in gesprek met Wim Jansen in een gesprek om hem weer bij de club te betrekken", aldus de voorzitter van de Rotterdamse club.

"Ik dacht altijd dat hij een type als Wim Jansen niet nodig had. Inmiddels weet ik dat iedereen steun nodig heeft. Ik, maar ook Gullit. Zelf heb ik Ruud ook niet alle steun gegeven die ik voor ogen had, buiten de vaststelling dat hij weinig signalen gaf me te willen spreken."

"Over de afgelopen drie seizoenen heeft Feyenoord 24 miljoen euro uitgegeven aan versterkingen", aldus Van den Herik. "Dus zeg niet dat de club geen geld uitgeeft. Echter, tegenover de uitgaven staat 16 miljoen euro aan inkomsten. Het tekort van 8 miljoen geeft negatieve kasstroom aan, maar is relatief omdat daar de waarde van de huidige selectie tegenover staat. In principe is de technisch directeur daarvoor verantwoordelijk. Zo´n sommetje is ook een van de redenen geweest om te breken met Rob Baan. Zijn opvolger Wotte kan ik nog moeilijk tegen het licht houden omdat hij daarvoor te kort in dienst is. Tot dusver speelt hij quitte."