Uitslag Juventus-Ajax

Otto (okee6)
In Turijn stond Ajax voor de lastige opdracht om Juventus van een 1-0 zege af te houden. Dat lukte niet.

De Italianen hadden in een vrijwel leeg stadion amper de behoefte om het spel te maken. Uiteindelijk was dat ook niet nodig. Tomas Galasek en Maxwell versierden een presentje na een kwartier. Zalayeta kon doorlopen de bal achter keeper Hans Vonk schieten. Vervolgens werd het duel onvriendelijker. Diverse Juve-spelers maakten geniepige overtredingen. Montero en Rafael van der Vaart gingen als gevolg van een dergelijk incident op de bon.

Na rust wilde Ajax wel, maar bleek het niet sterk genoeg. Ryan Babel kon een keer uithalen, maar hij schoot over. Juventus zag even later een bal van de lijn gehaald. De Italianen konden echter goed leven met de 1-0 einduitslag.

Het is de vijfde maal op rij dat Juventus met 1-0 wint. Een unieke prestatie. Met 15 punten is Juventus tevens door naar de volgende ronde. Bayern München voegde zich eveneens bij de laatste 16 door met 5-1 Maccabi tel Aviv te verslaan. Ajax zal in de laatste wedstrijd tegen Bayern München een derde plaats moeten zien vast te houden.


Juventus - Ajax (1-0)
14' Zalayeta 1-0

Juventus: Buffon, Birindelli (Cannavaro/85), Thuram, Montero, Zambrotta, Camoranesi (Olivera/70), Emerson, Tacchinardi, Nedved, Ibrahimovic (Kapo/78), Zalayeta

Ajax: Vonk, Trabelsi, Grygera, Escudé, Maxwell, De Jong (Sneijder/70), Galásek, Van der Vaart, Rosales, Babel (Anastasiou/79), Boukhari (Mitea/59)