Hiddink woedend op Engelse media

Olga (Nuongirl)
Trainer Guus Hiddink heeft dinsdag woedend gereageerd op aantijgingen in de Engelse media dat de club uit Eindhoven een racistische vereniging zou zijn.

"Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op. Ik ben daar heel erg boos over. We zijn juist een van de meest open en vriendelijkste clubs van Europa."

De afgelopen dagen besteedden verschillende Engelse kranten, waaronder de Times en Independent, aandacht aan gebeurtenissen rondom de wedstrijd twee jaar geleden tussen PSV en Arsenal. Aanhangers van de Eindhovense club begeleidden destijds het balcontact van Henry met oerwoudgeluiden, waarna de UEFA PSV een boete oplegde. Aanvoerder Vieira van Arsenal kondigde onlangs aan dat zijn ploeg dergelijk gedrag niet meer zal tolereren. "In dat geval stappen we zeker het veld af", verklaarde hij.

Vervolgens zetten de Engelse kranten PSV neer als een racistisce club. Sinds vorige week is racisme in het Engelse voetbal een hoogst actueel onderwerp. Donkere spelers van de nationale ploeg van Engeland werden toen tijdens een oefeninterland tegen Spanje door een deel van het thuispubliek racistisch bejegend.

Het is natuurlijk niet goed te praten wat hier twee jaar geleden is gebeurd", zegt Hiddink. "Maar ik wil hier wel benadrukken dat het slechts om een paar gekken ging. Die jongens zijn ook bestraft. Het slaat natuurlijk helemaal nergens op dat ook serieuze kranten in Engeland ons als een racistische club neerzetten. We hebben Koreanen met andere ogen, een donkere Peruviaan, Brazilianen en een kale Deen. Iedereen is hier welkom. We maken geen onderscheid. Dit verdient PSV niet."