Glock enthousiast over Superfund-wagen

MavRick
Na zijn eerste rondes gereden te hebben in de nieuwe Superfund SF01 2004, heeft Jordan-coureur Timo Glockzijn goedkeuring gegeven aan de wagen. Volgens de Duitser komt deze wagen erg dicht bij de Formule 1.

Glock kroop tijdens de tweede dag van de test op Jerez achter het stuur van de nieuwe bolide en voltooide 40 rondjes zonder noemenswaardige problemen, waarbij hij zich vooral concentreerde op de bandenontwikkeling.

"De SF01 maakt een goede indruk en is zeker een goede training voor jonge coureurs, die de opstap naar de Formule 1 willen maken", aldus Glock na zijn testsessie. "In mijn ogen komt de wagen dichterbij de Formule 1 dan welke wagen dan ook, voor wat betreft vermogen, want het is een enorm krachtige wagen. Ik ben gewend aan traction control in de Formule 1 met minder marge voor over- en onderstuur, maar ik vond al snel het goede ritme voor het circuit gedurende de sessie en heb veertig rondjes kunnen rijden vandaag. We hebben een succesvolle dag achter de rug om de banden te leren kennen en om kilometers te maken, ik ben er van overtuigd dat het er goed uit ziet voor volgend jaar."

Vincenzo Sospiri had al eerder die dag zijn deel van het ontwikkelingsprogramma afgerond en had vijftien rondjes gereden voor hij de wagen overdroeg aan Glock.

Vandaag is de laatste testdag en zal Minardi-testcoureur Bas Leinders het stuur overnemen. Hierbij zal hij vergezeld worden door Nicky Pastorelli, de Superfund Euro 3000 kampioen van 2004, en door de Oostenrijker Mathias Lauda.