Roda JC laat trainer Vloet zakken

Olga (Nuongirl)
De druk op de trainer van Roda JC, Wiljan Vloet, neemt toe. In zijn eerste twee seizoen als coach van de Limburgse club wist hij zich niet te plaatsen voor Europees voetbal, en ook in zijn derde jaar zal dat waarschijnlijk niet gaan lukken.

De lage middenmotor in de Holland Casino Eredivisie liet zich dinsdagavond in de derde ronde van de Amstel Cup verrassen door Go Ahead Eagles, de nummer 17 uit de eerste divisie, de ploeg uit Deventer won met 2-0.

Roda JC toonde zich hardleers in de Amstel Cup, vorig seizoen verloren de Limburgers van de amateurs van de Baronie. De wisselvallige ploeg kreeg dinsdag voldoende kansen om te scoren, maar in de afwerking waren ze te slordig.

"Dit is echt schandalig. Voor mezelf vind ik het niet zo erg. Maar voor de club en voor de supporters vind ik dit vreselijk. We waren veel te tam en te lief. De wil om te winnen ontbrak volledig. We moeten ons diep schamen. De kritiek op mij zal ook wel weer toenemen. Maar ik weiger uit mezelf op te stappen. Ik blijf erin geloven," aldus Vloet.