Wesley Sonck doodongelukkig

Otto (okee6)
Wesley Sonck (26) is 'down' van zijn rol bij Ajax. De spits uitte in Belgische media vele van zijn frustraties.

Bovenal maken de Nederlandse pers en supporters hem moe. Over die laatste: "Op AZ zongen ze: 'Iedereen heeft een spits, behalve wij'." Ook de media kan hem niet bekoren: "We zijn maar Belgskes, op ons kunnen ze gemakkelijk schieten. De Nederlandse pers is daar onvoorstelbaar in."

Sonck zegt verder vertrouwen te missen. Na het vertrek van Zlatan Ibrahimovic is hij nog steeds niet de onbetwist eerste spits. Ajax is zelfs op zoek naar versterking.

Al met al maakt het de Belg niet meer uit of hij speelt of niet. "Het interesseert me niet meer. Ik ben niet zo, maar zo maken ze me wel bij Ajax" Over zijn toekomst bij Ajax: "Ik weet het antwoord niet. Ik ben ongelukkig, maak je geen illusies. Ik koos voor Ajax, niet voor de centen. Als ik voor de centen had gekozen, was ik nu niet in Nederland."

Momenteel kan de Belg weer wat zelfvertrouwen tanken bij de selectie van het Belgisch elftal dat komend weekend tegen Spanje speelt. Sonck speelde tot op heden 31 competitieduels voor Ajax. Hij scoorde daarin tien keer.