[gerucht] Wii prijs gaat omlaag

Big_Brother

Kotaku heeft de hand weten te leggen op prijslijsten van diverse retailers. Hierin lijkt het erop dat Nintendo van plan is om voor het eerst de prijs te laten dalen van de Wii. Het zou gaan om een nieuwe minder dure versie van de huidige console, die gelanceerd zou worden begin oktober.

Deze informatie komt van een vroege versie van een Walmart advertentie. Hoewel deze advertentie uiteraard geen officiele aankondiging is van een prijsverlaging, lijkt het wel een logische zet. De Wii gaat nu voor de 4e keer de feestdagen in op zijn originele prijs, dus een verlaging zou niet onlogisch zijn.

Zou Nintendo een verlaging aankondigen dan is de vraag waar ze het aankondigen. Nintendo is namelijk ook aanwezig op de Kyoto Cross Media Experience 2009. Dat is een multimedia spektakel dat loopt van 26 september tot en met 4 oktober en wat een overlap heeft met de Tokyo Game Show.

Nintendo president Satoru Iwata heeft onlangs het volgende gezegd over een prijsverlaging:

"Right now, there aren't a lot of discussions going on about what exactly to do about hardware pricing.", aldus Satoru Iwata tijdens een recente investeerders Q&A.

Natuurlijk, deze "right now" was van begin augustus en er is veel veranderd in de tussentijd. De hardware verkopen nemen gestaag af dus om de lijn weer stijgend te krijgen zal men de prijs moeten verlagen of hopen dat de nieuwe aangekondigde titels de hardware op sleeptouw nemen.

De officiele reactie van Nintendo was , zoals verwacht:
"Nintendo does not respond to rumors and speculation."