Schuldeisers klagen voormalig bestuur Midway aan

Morthill
Vorig jaar kwam ontwikkelaar en publisher Midway in een diep financieel dal, waarna in november het bedrijf werd verkocht voor een schamele $100.000,-. Schuldeisers zijn niet bepaald blij met deze gang van zaken en hebben nu een uitgebreide aanklacht ingediend tegen voormalig grootaandeelhouder Sumner Redstone, zijn bedrijf National Amusements, investeerder Mark Thomas en voormalig bestuursvoorzitter Shari Redstone. Ze worden beschuldigd van oa zelfverrijking en het slecht runnen van het bedrijf.

De financiële problemen van Midway zijn niet uit het niets gekomen. Al sinds 1999 wist het bedrijf geen winst meer te maken, maar dat is geen reden voor de schuldeisers om verder terug te gaan met hun beschuldigingen. De echt grote problemen zouden ontstaan zijn door een hoop slechte transacties uit 2008. Transacties die Midway uiteindelijk de kop hebben gekost, maar die Sumner Redstone en Mark Thomas een hoop geld hebben opgeleverd. De reden dat het bestuur erbij wordt betrokken is dat zij vaak wisten van de transacties, maar er niks aan gedaan werd.

Beschuldigen omvatten verder nog wat leuke zaken als fraude, vertrouwensbreuk, grof nalatenschap. De eis van de schuldeisers is dat de rechter de transactie tussen Redstone en Thomas, waarbij 87% van de aandelen werden overgedragen, als frauduleus te bestempelen en daar bovenop een schadevergoeding van $90 miljoen dollar van National Amusements die gedefinieerd moeten worden als kapitaal van Midway.