Nieuwe camera van Microsoft gebruikt 3D-technologie

Morthill
Sinds kort gaan er geruchten dat Microsoft op de E3 een nieuwe camera zal gaan aankondigen voor de Xbox 360. Met deze camera zou je games moeten kunnen gaan besturen door het gebruik van je hele lichaam en niet slechts een controller. Nu is dat heel simpel gezien niets nieuws, de EyeToy bood al de mogelijkheid tot het overzetten van bewegingen naar de console en ook de huidige camera van Microsoft biedt deze features. Het grote verschil is volgens de Wall Street Journal dat de nieuwe camera 3D-technologieën moet gaan gebruiken. Op deze manier zou je een betere besturing krijgen voor dergelijke games.

De technologie is volledig door Microsoft ontwikkeld in samenwerking met het Israëlische bedrijf 3DV Systems. Deze ontwikkelaar heeft een aantal patenten en maakte al meer 3D-camera's. Door de samenwerking blijven de licenties volledig eigendom van Microsoft en zouden er geen problemen moeten zijn met patenten zoals we die kennen van de trilfunctie van de controllers.

Of het allemaal waar is blijft voorlopig officieel nog de vraag. De CEO van 3DV gaf tegen de WSJ aan dat hij op dit moment helaas nog geen commentaar mag leveren op de geruchten. Zodra hij die vrijheid heeft zal hij meer informatie gaan vrijgeven. Waarschijnlijk zal dat wel gebeuren op de E3 begin juni.