Hugh Jackman: Wolverine-film heeft geleend van de game

Christophe (SpankmasterC)
Harige Australiër Hugh Jackman geeft nu al tien jaar gestalte aan de bad-ass mutant Wolverine, iets wat iedere zichzelf respecterende gamer wel moet weten. Sterker nog, ook al respecteer je jezelf niet dan nog zou je het moeten weten want er zijn inmiddels al vier toffe films uitgekomen met Jackman als Wolverine. Maar goed, van zijn laatste film, X-Men Origins: Wolverine, is ook een game uitgekomen (die je deze week trouwens bij ons kunt winnen, kijk maar eens op onze hoofdpagina) waar Jackman ook bij betrokken was.

Vrij uniek aan de game is dat de productie ervan tegelijkertijd plaats vond als die van de film, waardoor er materiaal van het ene medium naar het andere getransporteerd kon worden. Zo vond Jackman (die ook als producent werkte aan de film) bepaalde dialogen die geschreven waren voor de game zo goed dat hij ervoor gezorgd heeft dat deze ook in de film terecht zijn gekomen.

Daarnaast verdiept de game het verhaal ook van de film. Waar een film vaak anderhalf tot twee uur duurt zijn games (vaak) veel langer dan dat, waardoor er meer tijd is om subplots en karakters uit te werken. De game volgt niet precies het verhaal van de film, maar bouwt er eigenlijk op voort.