"iPhone is volwaardig gamesplatform"

Morthill
Gamen op de mobiele telefoon heeft van de standaard gamesmedia nooit echt de aandacht gehad die andere draagbare platformen wel kregen. Met de komst van met name de iPhone is daar flink wat verandering in gekomen. Nu veel meer developers het platform serieus nemen, doen ook meer en meer websites en tijdschriften dat. Ngmoco baas Neil Young (nee, niet de zanger) vindt zelfs dat op grafisch gebied de iPhone een generatie verder is dan zijn concurrenten de Nintendo DS en Sony PSP. Zeker als je kijkt naar de vorige generatie mobiele games is wat de iPhone kan erg indrukwekkend.

[iPhone] is a really good device for playing games. Don't let the haters tell you that it sucks relative to the DS and PSP, because it doesn't.

It's clear already that from a graphics standpoint that the quality of iPhone games is eclipsing its console counterparts. And that's even more acute when you compare and contrast to the prior generation [of mobile games].

Daarmee wil Young niet zeggen dat de iPhone het superieure gamesplatform is. Hij geeft aan dat veel mensen ook dachten dat de PSP de strijd van de NDS zou winnen, omdat het een veel krachtiger apparaat is, maar niets bleek minder waar. De NDS won uiteindelijk door de leukere features en functionaliteiten. Young denkt dan ook dat de iPhone zich daar op moet richten. Hij ziet een mooie toekomst op het gebied van Social Networking, Online Multiplayer en VOIP.