Audiosurf binnenkort ook op de iPhone?

koei
Apple presenteerde enige tijd geleden een preview van hun nieuwe iPhone operating system. Op zich weinig interessant voor gamers, maar één nieuwe functie kan dat wel zijn. In verdie 3.0 van het OS zal het namelijk voor programma's mogelijk zijn om de muziekverzameling op het apparaatje aan te spreken. Hierdoor zal het bijvoorbeeld mogelijk kunnen zijn om je eigen muziek te luisteren tijdens het spelen, maar ook voor developers om muziek ingame te gebruiken. Deze muziek kan gebruikt worden voor talloze muziekgames waaronder het op de PC erg populaire Audiosurf.

APPera, een site die geheel gericht is op gamen op de iPhone, heeft hierover contact opgenomen met Audiosurf developer Dylan Fitterer. Fitterer reageerde erg positief op de vraag van APPera of er een Audiosurf voor de iPhone aan zou komen met "Woohoo! I'm on it,". Wie weet kun je Audiosurf binnenkort dus ook onderweg spelen.

Audiosurf is een muziek-puzzle game, waarbij de tracks die je aflegt afhankelijk zijn van de muziek die je draait tijdens het spelen, terwijl je ondertussen gekleurde blokjes bij elkaar moet zoeken. De game werd erg goed ontvangen en kreeg van ons 89% als score.