Endgame van Warhammer: Age of Reckoning nu al begonnen

J (SocialDisorder)
Hoewel de developers verwacht hadden dat gamers pas over een maand aan de endgame van Warhammer: Age of Reckoning konden beginnen, is al anderhalve week na de release de endgame Altdorf Is Burning bereikt en uitgespeeld. Dit alles voltrok zich op de Europese server Karak Eight Peaks.

Een endgame is een raid die het einde van een verhaallijn binnen een MMO symboliseert en zou een flinke klus moeten vormen voor ervaren spelers. In het geval van Warhammer: Age of Reckoning ging men echter met minder dan de aangeraden 40 man (zonder de meest heftige wapens, spreuken en harnassen mee te sjouwen) met succes de endgame aan.


Nu al met de grond gelijk gemaakt...

Het probleem van de endgame was niet lag, zoals bij Age of Conan, maar het feit dat de spelers te gemakkelijk toegang konden krijgen tot het fort en zonder al te veel problemen de eindbaas een kopje kleiner konden maken. Dit heeft bijgedragen aan de toch al intense discussie op fora dat de balans in de game ver te zoeken is en dat de Destruction-factie veel te krachtig is gemaakt. Bovendien maakten spelers zich al langer zorgen over deze nieuwe aanpak van endgames. Het spreekt voor zich dat deze zorgen met dit nieuws niet minder zijn geworden.