Nintendo kondigt Nintendo DSi aan

Misan
Nintendo heeft vannacht in een persconferentie de Nintendo DSi aangekondigd: de opvolger van Nintendo's populaire handheld. De draagbare console komt op 1 november aanstaande in Japan op de markt voor 18.900 yen (128 euro) en zal in eerste instantie in de kleuren zwart en wit uitgebracht worden.


De Nintendo DSi heeft een groter scherm van 3,25 inch, een 3 megapixel camera die tot een resolutie van 640x480 pixels (VGA) kan opnemen. De audio in de DSi is niet bekend gemaakt, maar verwacht wordt dat deze minimaal hetzelfde zal zijn als de huidige DS. De Nintendo DSi heeft een SD-kaart slot en zal een ingebouwd geheugen bevatten om games en afbeeldingen op te slaan. Gamers kunnen het extra geheugen gebruiken door games te downloaden uit de online Nintendo Store met het nieuwe Nintendo Point systeem (voorheen Wii Points geheten). Games zullen in vier categorieën vallen: gratis, 200 punten, 500 punten en 800 punten. Bij de aankoop van de Nintendo DSi voor maart 2010 krijg je overigens 1000 Nintendo points.

De Nintendo DSi zal 12% kleiner zijn vergeleken met de Nintendo DS doordat het Gameboy Advance cartridge slot verwijderd is uit het nieuwe model. De DSi zal overigens een web browser bevatten en een applicatie om genomen foto's te bewerken via het touch screen.