Hollywood is bang voor GTA IV

J (SocialDisorder)
Binnenkort gaat de Hollywood-blockbuster "Iron Man" in première. De film, gebaseerd op de gelijknamige comic van Marvel, vertelt het verhaal van Tony Stark en hoe hij de misdaadbestrijder Iron Man wordt. Met een budget van 186 miljoen Amerikaanse dollar is dit een vrij prijzige film te noemen en de producenten hopen dan ook op een regelrechte kaskraker.

Diezelfde producenten kijken nu met angstzweet in de richting van de games-industrie; de film wordt namelijk bijna gelijktijdig met Rockstars Grand Theft Auto IV gelanceerd. De launch van deze game zou wel eens kunnen betekenen dat de doelgroep van Iron Man liever thuis blijft om de avonturen van Niko te spelen.

Volgens EA-baas John Riccitiello zijn games dan ook sterk in opkomst als entertainment-medium, zeker ten opzichte van films.

"The buzz in Hollywood, which I heard from some Hollywood folks... Is people are worried whether Iron Man the movie is going to get killed by Grand Theft Auto the game. I don't think I've ever heard of that before."

Verder stelt hij dat Hollywood meer interesse heeft in het verfilmen van games dan de games-industrie interesse heeft in het vergamen van films.