Final Fantasy XIII-franchise zal 10 jaar bestaan

Maarten (kepler)
Shinji Hashimoto van de Final Fantasy XIII-reeks (Fabula Nova Crystallis) heeft aangegeven nog een tiental jaren vooruit te kunnen met de reeks. Verschillende games zullen zich afspelen in de FFXIII wereld.

Hij vergelijkt het een beetje met het Star Wars-concept of met de Harry Potter-reeks. Elke game in een reeks is in principe een game met een geheel eigen verhaallijn, maar maakt wel gebruik van de algemene wereld in die reeks. Geen enkele game is eigenlijk een vervolg, op een aantal uitzonderingen na. "While there are some exceptions, in general there aren't 'sequels', so the games that are part of the 'numbered series' will always come to a self-contained conclusion; VII's sequel is not VIII, and VIII's sequel is not IX."

Voor Fabula Nova Crystallis zullen er een tweetal games uitkomen op de PS3, waar in dit geval de eerste de 'hoofdgame' FFXIII is en het tweede deel een game is met een eigen verhaal; Final Fantasy Versus XIII. Een demo van het eerste deel wordt dit jaar nog verwacht, maar een datum voor de game zelf is nog onbekend.