Mysterie opgelost: UFO blijkt urine

Djeez

Sommige mensen die niets beters te doen hebben dan naar de hemel te staren, hebben woensdagavond een vreemd schouwspel gezien. Prachtige, onverklaarbare lichteffecten werden er gesignaleerd. Zelfs de UFO's werden weer van stal gehaald. Het mysterie is nu echter opgehelderd, het blijkt simpele urine te zijn.

Astronautenurine welteverstaan. Het gaat hier om een geplande actie van astronaut Kevin Ford, die tijdens de Discovery-missie van afgelopen week urine en afvalwater moest lozen voor een eerste landingspoging donderdag. 

De lichtshow werd veroorzaakt door een abnormaal grote hoeveelheid water (68 Kg) dat ineens werd geloosd, verklaarde NASA-woordvoerder Kylie Clem. De Discovery was net losgekoppeld van het ruimtestation ISS, en had nog niet eerder de kans gehad om het afvalwater te lozen.

"Het was zo'n grote hoeveelheid omdat we geen water meer lozen bij een koppeling met ISS", aldus Clem. "Dat is een vrij nieuwe maatregel in de afgelopen paar vluchten om mogelijke besmetting van de Kibo-module te voorkomen."

Afvalwater bevriest in de ruimte vrijwel direct tot een wolk van kleine druppeltjes ijs. Wanneer hier de zon op schijnt, verdampt het water en verspreidt het door de ruimte. Een aantal mensen had het vreemde schouwspel woensdag gezien, en foto's hiervan geüpload naar de site SpaceWeather.com