Meeuwis krijgt miljoen van Borsato

Stefan

Zo ben je zanger, verkoop je miljoenen platen en sta je in uitverkochte voetbalstadions. Voor je het weet heb je zes miljoen euro schuld. De Rabobank die investeerde in The Entertainment Group (TEG), waar Borsato mede aandeelhouder van is, wil zo langzamerhand wel wat garanties. Ook enkele dochterbedrijfjes die de afgelopen jaren zijn overgeomen door TEG zijn failliet gegaan.

En die bankgaranties worden desnoods via de aandeelhouders gewaarborgd. Borsato staat namelijk voor zes miljoen euro borg voor TEG. TEG die zijn bestaansrecht vooral dankt aan Borsato en Guus Meeuwis, heeft amper andere inkomsten. Op Symphonica in Rosso met Lionel Richie werd dik toegelegd en ook is er nog geen winst op de komende concerten met Diana Ross. Het geld van de 60.000 kaartjes (3 miljoen euro) ging al op aan de voorbereidingen en het voorschot van 1 miljoen aan La Ross.

Nu we het toch over een miljoen euro hebben. Guus Meeuwis krijgt ook nog een miljoen van Borsato, of beter gezegd TEG. Dit voor de uitverkochte concerten in Heerenveen en Eindhoven dit jaar. Als Meeuwis weggaat bij TEG dan is de enige cashcow Borsato nog. En die komt niet meer aan zingen toe. Volgens ingewijden slaapt hij amper nog en huilt hij regelmatig. Als Borsato moet dokken is hij alles kwijt. Hij heeft 3,5 miljoen euro waarde aan bedrijfjes en een hypotheek van 2,7 miljoen euro.



Borsato bijna bankroet. En dat is de waarheid.