Scorsese maakt film over Frank Sinatra

Redactie
Regisseur Martin Scorsese gaat een film maken over het leven van de Amerikaanse zanger en acteur Frank Sinatra. Tina, de dochter van The Voice, zoals Sinatra ook wel genoemd wordt, wordt productieleider van de film. Dat maakte Universal Pictures gisteren bekend.

Tina Sinatra is erg blij met het initiatief van Oscarwinnaar Scorsese. "Mijn vader had grote bewondering voor het talent van de mensen met wie hij werkte, en zij hadden altijd bewondering voor mijn vader. Ik ben blij dat deze gewoonte nu doorgezet wordt met Martin Scorsese aan het roer van een Sinatra film."

De voorbereidingen van de film zijn al jaren aan de gang. Het duurde lang voordat de familie eruit was hoe het verhaal van Sinatra het beste verteld kon worden. Sinatra begon met muziek maken in 1939 toen hij Bing Crosby op de radio hoorde. Zijn stem is heel herkenbaar en wordt omschreven als krachtig, charismatisch en teder. Het bekendste nummer van The Voice is My Way.

In de jaren vijftig ging het bergafwaarts met zijn carrière, maar hij maakte een comeback als acteur in de film From Here to Eternity. Sinatra ging door met muziek maken en acteren totdat hij in 1998 op 82-jarige leeftijd overleed aan een hartaanval. Zijn laatste woorden waren "I'm Losing".