Dodental Mexicaanse griep stijgt

Redactie

Zeker 985 mensen zijn wereldwijd besmet geraakt met de Mexicaanse griep. Ten minste 26 mensen zijn overleden aan het virus. Allen zijn Mexicanen, van wie er een tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten overleed. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie WHO maandag bekendgemaakt.

In Mexico raakten zeker 590 mensen besmet met de nieuwe griepvariant. De autoriteiten legden het openbare leven in Mexico-Stad vrijwel volledig stil. Inmiddels komen er nauwelijks nieuwe besmettingen bij in het land. Daarom mogen restaurants, bars, bioscopen, theaters en sportscholen hun deuren waarschijnlijk vanaf woensdag weer openen. Bijna een half miljoen banen zouden op de tocht staan als de situatie blijft voortduren.

Buiten Mexico blijft het aantal bevestigde besmettingen stijgen. Tot dusverre is het virus in twintig landen opgedoken. Het nieuwe virus is vooral bij jongeren en vijftigplussers aangetroffen, maar ook bij dieren. Een reiziger bracht het virus vanuit Mexico mee naar Canada, waar hij familieleden en een aantal varkens besmette.


Mexicanen beschermen zich massaal tegen de varkensgriep (foto: ANP)