Chantal Janzen in Elfstedentochtfilm

Redactie
Chantal Janzen en Willeke van Ammelrooij spelen een rol in de Elfstedentochtfilm De Hel van '63. Janzen speelt de hoogzwangere Dieuwke, de vrouw van arbeider Kees Ferwerda (Chris Zegers). Van Ammelrooij speelt Will, de moeder van Dieuwke. Dat heeft de productiemaatschappij vandaag laten weten.

Eerder waren al de hoofdrolspelers bekendgemaakt. Naast Zegers zijn Chava voor in 't Holt (verpleegkundige Annemiek), Lourens van den Akker (boerenzoon Sjoerd Lelkama) en Cas Jansen (soldaat Henk Buma) prominent op het witte doek te zien. Steven de Jong, die succes boekte met de Kameleon-films, tekent voor de regie.

De film speelt zich af tijdens de Elfstedentocht van 1963. Het Elfstedencomité besluit ondanks het barre weer met de kleinst mogelijke meerderheid van stemmen dat de Elfstedentocht doorgaat. Tussen de duizenden die een startbewijs hebben veroverd, bevinden zich Buma, Ferwerda, Annemiek en Lelkama.

De Hel van '63 draait vanaf december in de bioscoop. De Vereniging De Friesche Elf Steden viert dit jaar haar 100-jarig bestaan.